5 of 10% registratiekosten ? Vanaf vandaag wordt het anders ! naar nieuws overzicht

01 Juni 2018

 

Reeds jaren is het betaalregime voor u als koper bij de aankoop van uw woning een "groot beschrijf" (10%) of een “klein beschrijf” (= 5% /gunstregime) afhankelijk van het KI van de woning die u zou aankopen en afhankelijk van nog een aantal andere parameters.  Vanaf vandaag, 1 juni verlaagden de registratiekosten op uw aankoop in Vlaanderen naar 7% !  Er blijven natuurlijk nog een aantal voorwaarden van toepassing, zoals bijvoorbeeld dat het om een woning dient te gaan die u zelf binnen de 2 jaar als hoofdverblijfplaats gaat bewonen.    Neem gerust contact met ons op, want het is het juiste moment om met uw vastgoedplannen in de actie te gaan.  Samen met u bekijken we, wat het beste bij u past.   Zodoende kunnen uw vastgoeddromen werkelijkheid worden !   bel: 03 777 21 21.

Wat wanneer u reeds een eigen gezinswoning bezit en een nieuwe wens aan te kopen tegen het tarief van 7%?
Dit is mogelijk, op voorwaarde dat u uw huidige gezinswoning binnen een termijn van 1 jaar verkoopt na aankoop van uw nieuwe woning. 

 

Komt u in aanmerking voor het uitzonderlijk tarief van 6%?
Indien u een woning aankoopt waar er binnen de 5 jaar na aankoop uitzonderlijke renovatiewerken aan zullen gebeuren, dient u maar 6% registratierechten te betalen.
Onder grondige renovatiewerken wordt er verstaan, een volledige vervanging van de verwarming, isolatie, koeling of de luchtciriculatie van min. 75% van de buitenschil.

Wat gebeurt er met de meeneembaarheid?
De meeneembaarheid blijft gewoon bestaan dus de verkooprechten die destijds bij een vorige woning werden betaald kunnen nog steeds worden meegenomen naar de aankoop van een volgende gezinswoning, en hoeft u niet nog eens te betalen.  De voorwaarden en het plafond van maximaaal 12.500 euro blijft het zelfde, enkel zal het plafond voortaan geïndexeerd worden.

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons